PAUSA ALLT HOCKEYSPELANDE NU!

Det här kan ju, i min egenskap av Kristianstads IK-anhängare, betraktas som ett dålig-förlorare-utspel men det vill jag å det bestämdaste betona att det inte är – utan det handlar absolut bara om att pausa något som, enligt mig, redan har gått för långt; hockeyspelandet i de högsta svenska ligorna.

Jag vet att det i många fall då handlar om att människor som har hockeyspelandet som sitt yrke och levebröd inte kan fullgöra sina arbetsuppgifter gentemot respektive arbetsgivare = föreningarna MEN hälsoskälsaspekten måste alltid ha högsta prioritet – ja, vetoprioritet.

Klarar inte ligaorganisationerna av att ta det här beslutet själva så måste regeringen på inrådan av Folkhälsomyndigheten ta det här beslutet som enligt mig i det rådande svenska samhällsläget – ja, i det rådande världsläget – är det enda rätta och förnuftiga att ta och ekonomiskt kompensera berörda föreningar.

Vi har här att göra med ett virus som är så lömskt så man kan bära på det, och därmed smitta andra, utan att man vet om det, utan att man känner/uppvisar några symtom, utan först via testresultaten får besked huruvida man bär på viruset eller inte.

Detta är en match som vi människor inte kan vinna – ja, iallafall definitivt inte genom att fortsätta med hockeyspelandet, och även andra inomhusidrotter, som fallet nu är.

Jag vet att det handlar om mycket pengar, däribland tv-avtalspengar, men pengar är inte allt.

I klartext; pausa allt hockeyspelande nu – ja, omedelbart bums nu.

För som jag ser det är det inte på läktarna, de i princip folktomma läktarna, problemet ligger – problemet ligger hos aktörerna på isen och där det inte, utan att det blir parodi av det hela på en närkamps- och närkontakts- och fysisk sport som ishockey definitivt är, går att coronaanpassa.

Nej, som jag ser det så finns det i rådande samhällsläge bara en väg att gå och det är att PAUSA ALLT HOCKEYSPELANDE I SVERIGE OCH ATT GÖRA DET NU!

Thomas Melin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *