Många kloka Gunnar Persson-synpunkter i dagens Kristianstadsbladet

KIK-matchdag och då är det första hockeyläsningsrelaterade jag gör på morgonen att kolla vad det står i Kristianstadsbladet inför matchen.
Och där tycker jag att Gunnar Persson idag ger ett mycket sympatiskt intryck och framför många kloka synpunkter till Bladetsporten-reportern Marcus Nilsson – och, ja, det sportsliga/rent hockeymässiga känns, som jag vid det här laget har skrivit ett stort antal gånger, sekundärt, nej, inte ens det, det känns olustigt och väääääldigt lågt prioriterat när världen idag ser ut som den gör.


Här nedan kommer utdrag från Marcus Nilssons artikel ”Persson tar befälet i båset igen: ”Klart att Gath saknas”” och jag kan bara rekommendera er som inte har tillgång till den (är +låst) att skaffa ett abonnemang för vill man hänga med vad som händer i och runt Kristianstads IK (plus mycket annat på köpet) så är, som jag ser det, Kristianstadsbladet en ovärderlig informationskälla och jag instämmer i det Max har skrivit som slutmening i två av sonens senaste twitterinlägg (den 7 november);

”Snälla försök istället ta tillvara på bra lokal journalistik.”

”Värna om tidningen och skaffa ett abonnemang istället.”

Nu till de ovan utlovade textutdragen från dagens Kristianstadsbladet;

”Det var inför avresan till Norrköping och bortamötet med Vita Hästen som huvudtränaren Mikael Gath visade förkylningssymptom och lämnades hemma.”

”Gunnar Persson ledde KIK mot Vita Hästen i måndags och kommer att agera huvudansvarig även i hemmamötet med Södertälje SK på onsdagskvällen.

– Jag har pratat med Gath i dag (tisdag) och han hade då fortfarande inte fått något provsvar (på sitt covid-19-test). Han har ju symptom och då är det ju hårda restriktionsregler som gäller, säger Gunnar Persson.

Mikael Gath har redan gjort ett snabbtest som var positivt och skulle även det andra testet vara positivt så lär KIK-tränaren missa fler matcher framöver.

– Vi kan inte spekulera, vi får ta det dag för dag och se hur det utvecklar sig. Det är ju så man får göra med det mesta nuförtiden, säger Gunnar Persson.”

”Efter matchen mot Södertälje väntar BIK Karlskoga på lördag – också det på hemmais. Om nu inte fler spelare insjuknar i KIK.

– Jag är själv lite förundrad över att alla serier fortsätter som vanligt, men så länge det är detta som gäller får vi bara spela på som vanligt och försöka göra så bra ifrån oss som möjligt.”

Som skrivet; många kloka Gunnar Persson-synpunkter, inte minst den här precis ovan, framförda till Bladetsporten-reportern Marcus Nilsson i artikeln ”Persson tar befälet i båset igen: ”Klart att Gath saknas”” i dagens Kristianstadsbladet.

Jag vet att jag hade förannonserat om ett melinskt inlägg angående de fyra KIK-målskyttarna i Kristianstads IKs senaste match men just nu är jag inte alls upplagd/motiverad att fokusera på och skriva om detta…

… jag får se om jag kan bli det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *