Nää, trots upphämtning från 1-4 till 4-4 så åkte KIK till slut på sjunde raka bortaförlusten…

Vita Hästen-Kristianstads IK 6-4.
Jaha, det var väl ett rätt väntat hockeyallsvenskt resultat, kan tyckas.
Men siffror säger ju inte allt (i det här fallet om VH-KIK-matchen) och det kunde blivit så att jag här istället för om Kristianstads IKs sjunde raka bortaförlust här nu kunnat skriva om en skånsk upphämtning och vändning de lux.


Till att börja med så säger ju siffrorna inte heller att Mikael Gath igår inte fanns på plats i Himmelstalundshallen.

Kristianstads IK-headcoachen blev kvar hemma – misstänkt sjuk i covid-19.

”Det finns en risk för det. Jag har gjort ett snabbtest som var positivt och väntar på svar från andra testet”, skriver Mikael Gath i ett sms till Kristianstadsbladet.

Hemma i nordvästra Skåne kunde Mikael Gath följa sitt nordostskånska manskaps, under ledning av för matchen uppgraderade assisterande coachen Gunnar Persson, upphämtning från 1-4 till 4-4.

Och där och då hade Kristianstads IK bud på mer.

Att inte bara hämta upp tremålsunderläget utan även vända till seger.

”Efter två perioder kändes det som att vi skulle vinna”, säger Gunnar Persson, till Kristianstadsbladet, efter matchen.

Efter två perioder hade KIK reducerat till både 2-4 och 3-4 och en minut och 25 sekunder in på tredje perioden kom även kvitteringsmålet.

Men sedan gick det mesta emot Kristianstads IK och den där lilla turen som KIK-spelarna för en gångs skull hade när AIK hemmabesegrades med 3-1 (den 4 november) var nu ännu en gång utbytt och tillbaka i det hittills den här säsongen marginalerna-emot-sig-KIK-mönstret – men, vilket jag också vill betona; det går inte att bara skylla på otur och marginalerna emot sig utan det handlar här nedan, i både Mattias Petterssons och Dennis Svenssons fall, (även) om oskärpa.

Jag hämtar följande utdrag från Per Widerbergs text i Kristianstadsbladet;

”Mitt i KIK:s tryck vände Vita Hästen på spelet och Arvid Degerstedt drog till med ett slumpskott som hittade sig in hela vägen bakom Mattias Pettersson. Ett mål som KIK-målvakten så klart inte lär vara nöjd över att ha släppt förbi sig.

Gunnar Persson var inte heller nöjd.

– Det är inget bra hockeymål att släppa in…, vi ska inte släppta till det, säger han.

Dennis Svensson hade sedan ett kanonläge att ta KIK tillbaka in i matchen igen, men missade i stort sett öppet mål. Och hade marginalerna varit på KIK:s sida den här kvällen så hade möjligtvis Marcus Sörensen åkt på matchstraff fem minuter från slutet efter en tuff tackling mot Daniel Andersson, som fick lämna isen.

Men det blev bara en tvåminutare, och Vita Hästen kunde till slut avgöra matchen när Emil Lundberg prickade in sitt tredje mål för kvällen i tom bur.”

Emil Lundberg…

… tre mål…

… lite typiskt att när Kristianstads IK nu lyckades se till att Marcus Sörensens sju matcher långa hockeyallsvenska målsvit i Vita Hästen-dressen inte blev ännu längre (igår blev det ”bara” en assist för Sörensen som på sina tidigare tolv HA-matcher hade levererat tio mål och tio assists) så klev istället lagkapten Lundberg fram och iklädde sig målfixar- och matchhjälterollen.

Jag hade ju inför gårdagsmatchen i mitt inlägg ”Hittills är det klar poängfördel Sörensen – men Kellman är på G och kan kanske vinna poängmatchen mot Sharks-kamraten ikväll?” fokuserat på de två NHL-korttidslånen och San Jose Sharks-klubbkamraterna Marcus Sörensen och Joel Kellman…

… men nu blev det inte heller något mål från Joel Kellmans klubba igår.

Inte heller någon assist från Kellman.

Och jag som verkligen trodde på Kristianstads IKs inför hemmamötet med AIK (den 4/11, KIK-seger med 3-1) nyskapade förstakedja Joel Kellman-Kalle Miketinac-Dennis Svensson som på de två senaste matcherna (även KIKs 2-5-förlust borta mot Mora IK den 6/11) gjort tio poäng tillsammans.

Igår blev den kedjan – som jag skrev har hög göra skillnad-potential och även har spelat tillsammans i powerplay – nollade av Vita Hästen.

Noll poäng för såväl Joel Kellman, Kalle Miketinac som Dennis Svensson.

Och ändå gjorde Kristianstads IK fyra mål.

Under ledning av Gunnar Persson och Joel Gistedt (som igår förutom sin ordinarie roll som målvaktscoach även var assisterande coach) så var det istället andra KIK-spelare som hittade målnätet bakom Vita Hästen-keepern Adam Werner.

I tur och ordning Gustav Willman Borvik, Kevin Wennström, Adam Falk och Erik Flood.

Så, det är väl det jag framförallt (men om sanningen ska fram så finns det väl inte så mycket mer…?) tar med mig ur positiv Kristianstads IK-synvinkel från gårdagens hockeyallsvenska drabbning i Himmelstalundshallen…

… vilket jag spinner vidare på i mitt nästa inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *