Ja, den åttonde KIK-backen lär bli Jakob Bondesson

Troligen så har Kristianstads IK-sportchefen/-headcoachen Mikael Gath spikat sin hockeyallsvenska backtrupp (ja, mer preciserat; backtruppen som KIK går in i säsongen med, när nu seriespelet drar igång…).
Jag har ju skrivit ett antal gånger, senast i lördags när Carl Ernstig presenterades på den nordostskånska föreningens hemsida och av Gath, att sju backar är KIK-klara även om bara fyra dags dato är KIK-ledningsbekräftat klara.
Den åttonde backen lär bli Jakob Bondesson.


Jag fick en läsarkommentar efter Ernstig-inlägget där en initierad och alert KIK-anhängare uppmärksammade mig på att Jakob Bondesson sannolikt kommer att spela i KIK-dressen även kommande säsong.

Den 10 juli skrev Marcus Nilsson, reporter och hockeybloggare på Kristianstadsbladet, efter samtal med Kristianstads IKs elitansvarige Christian Falk följande;

”Christian Falk öppnar också upp för backförstärkningar från SHL, utöver de sju ”ordinarie” platserna, och vad Bladetsporten erfar är det nära att Jakob Bondesson, backen som var på lån från Rögle förra säsongen, blir KIK:s spelare helt och hållet den kommande säsongen.

– Vi hoppas att vi kan få in något från SHL, sen får vi se vad det blir, säger en hemlighetsfull Falk.”

Och det är ju bara att hoppas för såväl Kristianstads IKs som Jakob Bondessons skull (även om Bondesson såklart helst vill spela SHL-hockey med Rögle BK) att RBK-KIK-dealen blir att Kristianstads IK lånar Bondesson från sin nordvästskånska samarbetsklubb för h-e-l-a säsongen.

För säsongen 2019-20 blev ingen optimal Bondesson-säsong inte minst såtillvida att det inte blev någon riktig och hel klubb-kontinuitet i och för Jakob Bondessons hockeyspelande.

Den unge (han fyllde 20 år i maj), lovande och juniorlandslagsmeriterade Tyringe SoSS-fostrade backen startade säsongen i Rögle BK men lånades ut precis i tid för att kunna vara med och spela i Kristianstads IKs historiska hockeyallsvenska premiär.

Det blev totalt 39 HA-matcher i KIK-dressen för Bondessons del, men han kallades också hem till Ängelholm för SHL-spel när Rögle BK saknade ordinarie back(ar) och totalt blev det gångna säsongen elva nya bondessonska SHL-framträdanden i RBK-dressen att lägga till de tidigare 28 (13 säsongen 2017-18 och 15 säsongen därpå).

Jakob Bondesson har ett (SHL-)kontrakt med Rögle BK som sträcker sig över även säsongen 2020-21 men troligen – ja, som jag ser det utan att ha full koll på RBKs backsida – så är Bondesson i Rögles backrangordning den åttonde (och nu sista) backen…

… och det är ju inte säkert att satsande Rögle BK har värvat klart än…

Då känns det, som jag ser det, för att få större möjligheter till betydligt mer och ihållande speltid som ett bra alternativ att Bondesson även kommande säsong lånas ut till Kristianstads IK.

Det brukar ju – när SHL-klubbar lånar ut sina unga talanger och framtidslöften – heta att unga spelare behöver spela mycket för att optimera deras utveckling som hockeyspelare.

Det håller jag med om.

Unga spelare behöver också, inte minst viktigt enligt mig, känna trygghet, ha en fast plats i tillvaron – i Jakob Bondessons fall e-n klubb som han tränar med och spelar för – för att få kontinuitet.

Så jag hoppas på en samarbetslösning mellan Rögle BK och Kristianstads IK där Jakob Bondesson blir ett permanent säsongslångt KIK-lån (men sedan är givetvis inget hugget i sten utan, vilket säkert Rögleledningen ser till att få med i ett eventuellt avtal, skulle det uppstå (akut) backkris i RBK så kan och ska inte KIK sätta käppar i hjulet för RBK och Bondesson).

Men, Jakob, jag förstår att du helst av allt vill spela SHL-hockey i Rögle BK-dressen, men du är bara 20 år och din (hockey)tid kommer och efter en hel säsong (ja, hur lång säsongen nu blir) i Kristianstads IK, där du har en fast bas i din (hockey)tillvaro och är med KIK även under försäsongen, så tror jag att du har goda möjligheter att stärka dina aktier att säsongen 2021-22 vara en SHL-spelare (fullt ut) i Rögle BK.

Avslutningsvis; jag tycker att Jakob Bondesson gångna säsongen, generellt sett, blev bättre och bättre ju fler KIK-HA-matcher han spelade – det är ju inte lätt att ansluta till ett lag precis lagom till första seriematchen och i takt med att Bondesson kom in allt mer i sin nya miljö och blev allt varmare i KIK-dressen så blev helt logiskt hans prestationer på isen allt bättre, stabilare, säkrare och mer ”vågade”, han vågade ta för sig mer och mer och gå på offensiven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *