Ska han leverera KIK-poäng lika rikt som i Troja eller lika snålt som i HA tidigare i MODO-dressen?

Först Daniel Andersson och nu kan vi även sätta check på Oscar Öhman som Kristianstads IK-spelare säsongen 2020-21.
Men enligt flera av varandra oberoende och, enligt mig, mycket tillförlitliga källor så har Öhman – precis som Andersson, vars förlängning offentliggjordes i onsdags – varit KIK-klar ett tag men KIK-ledningsbekräftelsen har dröjt.

Sålunda har jag redan räknat in ”leftaren” Oscar Öhman, som kan användas både som center och ytterforward och fyller 23 år i september, i KIKs hockeyallsvenska trupp kommande säsong.

Jag har också varit Öhman-ofin nog att i ”Mitt, med en del reservationer/spekulationer, högst personliga Kristianstads IK-lag just nu…”, publicerat den 19/4 och uppdaterat den 9/5, ha Oscar Öhman som extraspelare (9/5).

Jag är väl medveten om – och ska jag erkänna; imponerad av – att Öhman har producerat nästan en poäng per match för Troja/Ljungby, hans klubbadress i HockeyEttan de två senaste säsongerna (första säsongen på lån från MODO), enligt följande;

2018-19: 40 matcher, åtta mål + 22 assists = 30 poäng.

2019-20: 40 matcher, 14 + 27 = 41 poäng (dessutom gjorde Öhman, enligt Kristianstadsbladet, sju poäng på sex matcher i det sedermera avbrutna allsvenska kvalet.

Oscar Öhman har provat på HA-spel tidigare, i moderklubben MODO Hockeys dress, och då inte lyckats alls lika bra som i Troja/Ljungby på HockeyEttan-nivå som poängproducent.

Säsongen 2016-17 noll mål och två assists på 44 matcher.

Säsongen 2017-18 ett mål och en assist på 20 matcher.

Såhär säger, till Kristianstadsbladets Marcus Nilsson, Kristianstads IKs elitansvarige Christian Falk om nyförvärvet Oscar Öhman;

”När han spelade med Modo i allsvenskan var han mer en gnuggare men han har varit väldigt produktiv i Troja de två senaste säsongerna och vår förhoppning är att han ska bli en poängspelare hos oss.”

Ja, förhoppningar…

… men vad ska vi Kristianstads IK-anhängare då ha för (realistiska) förväntningar på Oscar Öhman kommande säsong?

Såhär skriver den inbitna Troja-supportern Elias Ekstrand i en text jag har fått ta del av;

”Spelskicklig, relativt smidig, Höjde sina kedjekamrater, är en större anledning till Åkessons produktion än tvärtom. Väger lite lätt tycker jag, försvann i perioder och emellanåt lite för ineffektiv. Tycker inte han svarade jättebra på större och tuffare motstånd. I rätt roll kan han säkert fortsätta producera, men tror han är rätt beroende av att hamna i just rätt roll. I Troja fick han aldrig jobba sig upp till den, placerades där från dag ett.”

Jag tolkar det som att Oscar Öhman, liksom så många andra KIK-anfallare, skulle ha bäst förutsättningar att kunna få ut sin (fulla) potential i en kedja med spelare som Fredrik Hansson, Kalle Miketinac och/eller Dennis Svensson.

Just nu placerar jag dock Oscar Öhman utanför de fyra KIK-kedjorna men som med ett antal andra KIK-spelare så får Öhman – som onekligen och bevisligen har hög poängproduktionskapacitet i sig – väldigt gärna ge mig anledning att pudla…

Elias Ekstrand gör i ovannämnda text sedan en intressant jämförelse mellan Oscar Öhman och Elias Edström, som kom till Troja/Ljungby inför säsongen 2016-17 då han svarade för 22 poäng, varav fyra mål, på 26 HockeyEttan-matcher men säsongen efter på lika många matcher i HockeyAllsvenskan endast producerade fem poäng, varav ett mål – och efter jul blev utlånad för hockeyettanspel med Kristianstads IK och då på sex matcher levererade två mål och en assist och jag såg spelsinnet och spelskickligheten men också att han emellanåt vägde lite lätt och hade problem mot större och tuffare motstånd(are);

”Enligt mig påminner han om Elias Edström och jag tror han kommer stöta på samma problem som honom. Även om Öhmans talang är större.”

Onekligen intressant Elias Ekstrand-signerad information om Oscar Öhman, som mäter 181 centimeter och väger 82 kilo.

Ekstrand skriver även, bland annat, i texten som jag har haft förmånen att få ta del av;

”Ernstig tror jag klarar omställningen bättre.”

Carl Ernstig, ja.

En spelare som också – enligt flera av varandra oberoende och, enligt mig, mycket tillförlitliga källor – ska vara klar för spel i Kristianstads IK-dressen kommande säsong.

Såhär skrev jag i inlägget ”Gör Ernstig Troja-kamraten Öhman sällskap till Kristianstads IK?”, publicerat den 20 april;

En spelare som jag inte hade med i gårdagens inlägg ”Mitt, med en del reservationer/spekulationer, högst personliga Kristianstads IK-lag just nu…” var Carl Ernstig.
Men Henrik Skoglund,
som driver den i ishockeykretsar högt respekterade samt välinformerade och högst trovärdiga bloggen hockeystaden.se, har uppgifter om att den 23-årige backen är på väg från Troja/Ljungby till Kristianstads IK.

Henrik Skoglund skriver;

Carl Ernstig har tillhört Troja de tre senaste säsongerna och har sina främsta styrkor i defensiven, närmast att lika vid en försvarsgeneral. Som junior tillhörde han Växjö och gjorde då totalt 12 SHL-matcher för klubben. Enligt uppgifter till hockeystaden.se ser det nu ut som att hans karriär går vidare i Hockeyallsvenskan för Kristianstad. Detta är dock inget agenten Pär Larsson vill uttala sig om.
— Tråkigt svar, men jag har inga kommentarer, hälsar Larsson i ett sms till hockeystaden.se.

Kristianstads sportchef och tränare Mikael Gath är lite mer frispråkig, dock utan att avslöja någonting.
— Jag vill inte kommentera mer än att jag känner till att Carl har gjort en bra säsong i Troja och är en stabil defensivt inriktad back.”

Slut på citat från hockeystaden.se-skribenten Henrik Skoglund.

Fortsättning följer på Kristianstads IKs silly season…

… men att mina, enligt mig högst tillförlitliga, källor uppger att anfallsspelaren Oscar Öhman, som under de två senaste säsongerna har varit klubbkamrat med jämnårige Carl Ernstig i Troja/Ljungbys hockeyettanlag, är klar för KIK men (ännu) inte är bekräftat klar av Kristianstads IK-ledningen talar kanske om möjligt än mer för att (även) Ernstig kommande säsong spelar i HockeyAllsvenskan i Kristianstads IK-dressen…?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *