Rättelse; KIK behöver komma sämst tolva i HA-sluttabellen för att ha säkrat fortsatt HA-spel

Jag trodde att jag hade fattat allt rätt när jag i ett inlägg, publicerat på midsommarafton, skrev att från och med säsongen 2020-21 så åker HockeyAllsvenskans 14e och sista lag direkt ner i HockeyEttan och att lag 13 och uppåt spelar (åtminstone) i landets näst högsta hockeyliga även säsongen efter.
MEN SÅ ÄR DET INTE.


Det stämmer att det bara är ett (1) lag som åker ur HockeyAllsvenskan och som en följd av det alltid är ett (1) lag som (från HockeyEttan) avancerar till HockeyAllsvenskan varje år.

MEN

… för att efter de 52 spelade HA-omgångarna ha säkrat HA-spel även säsongen efter så gäller det att undvika plats 14 OCH PLATS 13.

Igår läste jag nämligen den dagsfärska hockeysverige.se-artikeln ”Play-out – det gynnar inte Hockeyettan” där jag här nedan citerar första delen av det den initierade skribenten Mikael Mjörnberg skriver;

”Det talas mycket om den nya kvalmekanismen som ska skicka ett ettanlag till Hockeyallsvenskan. De flesta verkar vara ganska överens om att det är ett raffinerat upplägg med så väl slutspel som kvalserie. Alla är väl inte lika begeistrade som jag, men jag har hört väldigt lite negativt och betydligt mer entusiastiskt nyfiket inför upplägget. Däremot talas det väldigt lite om det negativa kvalet i Hockeyallsvenskan. Ska vi kalla det play-out? Att det talas så lite om den där konstruktionen kanske har med att göra att den är ganska ointressant i sig. En ren jumbofinal där två lag som åkt och fått stryk hela säsongen ska spela bäst av fem om att slippa åka ur. Dessutom med lag där merparten av spelarna förmodligen redan har gjort klart med nya arbetsgivare och vars hjärta och ambition inför uppgiften obönhörligen kommer ifrågasättas av bittra fans. Njae, jag vet inte jag.Men jag har också en liten farhåga om att det nya upplägget kommer innebära att vi får se färre gästspel av ”storheter” i Hockeyettan i framtiden. Att det kommer vara de tilltufsade trashankarna till bonnagäng som turas om att åka ur den näst högsta ligan.”

Det som jag hade missat, men som Mikael Mjörnberg har koll på, är alltså att det ska spelas;

En ren jumbofinal där två lag som åkt och fått stryk hela säsongen ska spela bäst av fem om att slippa åka ur.

För den som vill läsa Mikael Mjörnbergs artikel i sin helhet så är länken https://hockeysverige.se/2020/06/23/mjornberg-play-out-det-gynnar-inte-hockeyettan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *