Min kommentar till Gaths lags plats i min första HA-tabell 2020-21…

Jag har efter gårdagens melinska blogginlägg ”Min första HA-tabell säsongen 2020-21…” kvar att avge en kommentar om Kristianstads IK som jag ju i nuläget placerar som elva av de 14 klubbarna.

Det är ju inget unikt att de spelare som sticker ut i ett lag får anbud av högre satsande/siktande klubbar.

Således har Kristianstads IK efter sin gångna premiärsäsong i HockeyAllsvenskan tappat både lagets poängkung i form av backen Amil Krupic (sju mål och 29 assists på 48 matcher) och lagets bäste målskytt Anton Heikkinen (15 mål på 40 matcher).

Det återstår att se om Mikael Gath lyckas att, på isen, ersätta den duon…

Nu utgår jag i Kristianstads IKs fall från den trupp som jag relaterade till i gårdagens inlägg (se ingressen) – en trupp (att börja säsongen med) som enligt mycket tillförlitliga melinska källor i princip är klar men ett antal spelare inte är KIK-ledningsbekräftat klara.

I den melinska KIK-truppen finns två spelare med, enligt mig, skicklighet och potential att ”göra en Krupic” – de offensivt inriktade backarna Erik Flood och Alexander Molldén.

Och med två bra Gath-alternativ med hög potential är chansen större att någon av dem blommar ut rejält poängleveransmässigt på HA-nivå – det KIK-optimala vore såklart att båda gör det men det gäller att vara realistisk och ha respekt för det Amil Krupic gångna säsongen åstadkom i ett HA-bottenlag så jag skulle vara nöjd om antingen Erik Flood eller Alexander Molldén kommande säsong får sitt stora genombrott på HA-nivå.

Beträffande ersättare till Anton Heikkinen så tror jag i första hand på Lucas Edmonds och där har jag uppbackning av Max som jag ju här på bloggen har citerat enligt följande angående Edmonds;

”Som spelare är han otroligt intressant och har skyhög potential. Årets Heikkinen men kanske än bättre.”

Lucas Edmonds är en av flera unga och juniorlandslagsmeriterade anfallare som Kristianstads IK-sportchefen och -headcoachen Mikael Gath har lockat till att fortsätta sin utveckling som hockeyspelare med nordöstra Skåne som bas.

Men det vill till att 2000-generationsnyförvärven Lucas Edmonds, Adam Falk, Joel Wahlgren och Max Wahlgren lyckas – eller rättare; realistiskt sett kan man inte räkna med att alla fyra samtidigt/under en och samma säsong ska blomma ut på seniornivå under deras första hela seniorsäsonger i ny miljö i hockeyallsvenska Kristianstads IK…

… men det kommer för att Kristianstads IK ska ha möjlighet att förbättra gångna säsongens nästjumboplats behövas att åtminstone låt mig skriva två av dem gör göra skillnad-avtryck under debutsäsongen i KIK-dressen.

För att ge Edmonds, Falk och tvillingarna Wahlgren goda möjligheter att prestera/leverera enligt mina höga förhoppningar så har jag – i ”Mitt, med en del reservationer/spekulationer, högst personliga Kristianstads IK-lag just nu…, publicerat den 19/4 – placerat 2000-generationskvartetten i, enligt mig, extra bra KIK-omgivning.

Och apropå det;

För att Kristianstads IK ska undvika att hamna i liknande bottensituation som gångna säsongen så är det av största vikt att spelare som Fredrik Hansson, Kalle Miketinac och Dennis Svensson kommande säsong kontinuerligt gör skillnad för Kristianstads IK när de är inne på isen.

Den centrala anfallstrion MÅSTE gå i bräschen för Kristianstads IK säsongen 2020-21!

Här är det framförallt kapten ”Hasse” och Miketinac som, enligt mig, måste bli jämnare och betydligt mer frekvent visa vad de, så smarta samt spel- och passningsskickliga som de är, har kapacitet att göra med klubba och puck.

Ett stort KIK-ansvar vilar kommande säsong även på Acke Ringström som efter två säsonger, där den defensivt starke backen först har skaffat HA-rutin i Västerås IK och sedan spelat mycket och fått ta stort ansvar i danska högstaligalaget Herlev Eagles, nu är tillbaka i Kristianstad och taggad för sin femte säsong i KIK-dressen.

Acke Ringström måste ta över den försvarsgeneralroll som Kristoffer Gunnarsson direkt tog när han den 20 januari anlände till Kristianstads IK, på lån från Mora IK, och nu har lämnat över.

Och sist men inte minst så behövs det trygghet, stabilitet och kontinuitet mellan Kristianstads IK-stolparna.

Det har Joel Gistedt borgat väl och förtjänstfullt för under de fyra senaste säsongerna men där den A-landslags-, SHL- och AHL-meriterade keepern dock på grund av en svårdiagnostiserad och svårrehabiliterad knäskada i inledningen av gångna säsongen bara kunde spela fem ,tillika Kristianstads IKs första fem, HA-matcher.

Men nu är Joel Gistedt, enligt Kristianstadsbladet, klar för en fortsättning i Kristianstads IK som målvaktstränare/videocoach.

Det gillar jag!

Och de målvakter som perfektionisten Gistedt kommer att få jobba med är unge och juniorlandslagsmeriterade Calle Clang samt, vilket Kristianstadsbladet var först med att avslöja men inte är KIK-ledningsbekräftat (än), rutinerade och stabile Mattias Pettersson som lär vara taggad att mer kontinuerligt visa vad han kan efter en säsong i skuggan av IF Björklövens succékeeper Joe Cannata.

Det finns (mycket) mer att skriva…

… som om fler KIK-spelare vilka jag nu vill se få större roller/prestera än bättre under deras andra HA-säsong i KIK-dressen, till exempel Herman Hansson & Malte Sjögren, och om Kristianstads IKs eventuella behov av räddningsplanka för att spela vidare i HockeyAllsvenskan även säsongen 2021-22…

… men det vore ju skönt om Gaths hockeygäng kommande säsong kan hålla sig borta från (den absoluta) HA-bottenstriden…

… apropå det så ska det så småningom bli intressant att höra om (vilket jag absolut tror) vinnarskallen och extrema tävlingsmänniskan Mikael Gath, liksom inför säsongen 2019-20, sticker ut hakan och säger att han och hans manskap kommande säsong siktar på en toppåtta-placering…

Men det återstår idag exakt tre månade till (den tilltänkta) HA-premiären så de där melinska bloggarraderna ska jag väl kunna hinna med…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *