Han blev ännu en gång bättre och bättre dag för dag så att kritiska jag å hans vägnar, mer än gärna, stod där med dumstruten på vid säsongens slut…

Jag fortsätter med min bedömning av hur de 13 spelare som blir/lär bli kvar i Kristianstads IK presterade under gångna säsongen.

Jag har nu i min högst personliga bedömning av KIK-spelarna kommit till spelare nummer 13 i ordningen, alltså den sista, och DEN ENDE som jag placerar i facket ”KIK-SPELARE SOM PRESTERADE ÖVER MINA FÖRVÄNTNINGAR 2019-20”.

Daniel Andersson
Position: Anfallare
50 matcher
9+10 = 19 poäng
Skott på mål: 44
25-23 = 2
PIM: 10
Hits: 4
14.20 min / spelad match
Rätt, enligt mig, av Gath att förlänga? Ja, jag vill dock tydliggöra det dagsaktuella läget; Daniel Andersson är (ännu) inte KIK-ledningsbekräftat klar för Kristianstads IK säsongen 2020-21 men enligt två av varandra helt oberoende och enligt mig mycket tillförlitliga melinska källor så spelar Daniel Andersson i Kristianstads IK kommande säsong.
Varför, enligt mig, över förväntan 2019-20? Ja du, Daniel Andersson, här har du ännu en gång den melinska utsträckta handen… jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har dömt ut/skrivit att jag inte riktigt har trott på dig men hittills har jag, på grund av dig och dina prestationer i KIK-dressen, vid det melinska KIK-säsongssummerandet alltid fått stå där med dumstruten på…

Hur det känns för min del?

Bara bra!

Absolut bara bra!

Jag kunde också ha inlett den här bloggarmelinska krypa-till-korset-texten om Daniel Andersson på följande sätt;

Det är ju inte alltid – eller rättare; väldigt sällan – kul att ha fel.

Men i fallet kritiska melinska blogginlägg om Kristianstads IK-spelaren Daniel Andersson så är det så.

Definitivt så!

Ja, men, hur blev det då så här… igen…?

Ja, det har ju visat sig att det tar lite tid för Daniel Andersson att varva upp – men att när han väl har kommit igång blir allt bättre under säsongens gång.

Det gäller inte minst mål- och poängproduktionen.

Två talande exempel;

1) I Kallinge/Ronneby IFs dress, säsongen 2018-19, kom Daniel Anderssons första grundseriemål inte förrän i 17e (!) hockeyettan södra-omgången…

… efter 42 matcher hade Daniel Andersson producerat totalt 15 mål och 23 assists.

2) Gångna säsongen levererade Daniel Andersson på sina 15 första HA-matcher ett mål och tre assists…

… efter 43 matcher hade Daniel Andersson levererat åtta mål och nio assists.

Även rent spelmässigt har Daniel Andersson successivt blivit allt bättre under säsongens gång och därmed fått allt större coachförtroende och ansvar på isen.

Nu hade jag ju inte så jämfört med exempelvis Fredrik Hansson, Kalle Miketinac och Dennis Svensson höga förväntningar på Daniel Andersson så man kan ju tycka att då är det ju enkelt att vara den ende av de 13 KIK-spelarna (se ingressen) som överträffade bloggare Melins förväntningar i KIK-dressen under gångna säsongen.

MEN, NEJ, det är att göra det väl enkelt för sig att påstå det.

Ja, Daniel Andersson överraskade mig (i positiv bemärkelse).

Men samtidigt så var Daniel Andersson också absolut en av gångna säsongens nyttigaste – ja, en av gångna säsongens bästa – Kristianstads IK-spelare.

Och det som förstärker den här ovan skrivna meningen är att under stora delar av säsongen 2019-20 ledde Daniel Andersson Kristianstads IKs bästa tvåvägskedja med Herman Hansson och Malte Sjögren på varsin sida om sig, avspeglat inte minst i plusminusstatistiken där Malte Sjögren var KIK-bäst med sina +6 och näst bäst av KIK-spelarna som spelade fler än hälften av gångna säsongens HA-matcher var backen Amil Krupic samt Daniel Andersson och Herman Hansson som samtliga slutade på +2 (lite roligt ändå att jag redan den 8 augusti, se nedan,var inne på en kedja bestående av 77Hansson-21Andersson-61Sjögren).

Plus att Daniel Andersson hade en nyckelroll i ena powerplayuppställningen i sin position framför motståndarmålet och därifrån bidrog till ett antal KIK-mål antingen som målskytt, assistläggare eller puckskymmare.

Plus att Daniel Andersson är en bra tekare.

Så, ja, sammantaget var Daniel Andersson – enligt mig och det medger jag gärna – helt klart en av Kristianstads IKs genomgående bästa spelare gångna säsongen.

Men det var det här med att Daniel Andersson under försäsongen såg till att inte få så höga melinska förväntningar på sig.

Och att han sedan – generellt sett för även Daniel Andersson hade, liksom KIK-laget i stort, sina svackor – blev allt bättre och att det hela slutade med den där Daniel Andersson-framtvingade melinska dumstruten på.

Så, ja, jag får väl ta mina inlägg i kronologisk ordning och börja med vad jag skrev i försäsongsinlägget ”Min högst personliga bedömning av KIK-truppens slagstyrka just nu”, publicerat den 6/8 2019, där jag gav Daniel Andersson 2M = GodkändMelinskalan 1-5 sett ur ett hockeyallsvenskt perspektiv;

Daniel Andersson 2
Bara en tvåa, kommer säkert från en och annan läsare. Ja, jag är väl medveten om vad Daniel Andersson presterade i KIK 2016-18, framförallt under första säsongen, och under fjolårssäsongen i KRIF. Men nu är nivån ett snäpp högre och det har (även ifjol när han var skadefri under försäsongen) tagit tid för honom att komma igång. Så jag bjuder på lite tändvätska och vill att Andersson tidigt visar att han håller i HA, kan leda en kedja och inte minst i powerplay leverera från sin favoritposition precis framför motståndarmålet.”

Två dagar senare än publiceringen av ovanstående inlägg, alltså den 8/8, så fanns inlägget ”Så här vill jag se Gathlilja testa att formera sitt HA-lag” att läsa och då skrev jag om min fjärdefemma enligt nedan.

”Joel Werner-Albin Hernod
Malte Sjögren-Daniel Andersson-Herman Hansson

Melinsk kommentarLaglojala, slit- och skridskostarka energispelarna Sjögren och Hansson har kamperat ihop förr med den äran. Andersson får visa att han kan leda en HA-kedja och så vill jag se honom vara en göra skillnad-spelare i powerplay.”

Nästa utdrag kommer från ett inlägg publicerat den 2/9 med rubriken ”Oj, det blev många förväntningar och ännu fler melinska hopp som måste slå väl ut för att KIK ska bli toppåtta” där jag, bland mycket annat, skrev följande under JAG HOPPAS;

* Att Daniel Andersson om han får förtroendet att spela powerplay då visar hur svårstoppad han kan vara i favoritpositionen framför motståndarmålet.”

Nästa utdrag kommer från inlägget ”Testandets tid för Gathlilja, enligt mig, över – men ”mitt” HA-premiärlag kan inte spela ikväll”, publicerat den 11/9;

”Närmare bestämt är det Daniel Andersson och Thom Flodqvist som jag har ställt utanför mitt KIK-premiärlag/en KIK-matchtrupp på sju backar och 13 anfallare.

Jag tycker att både Daniel Andersson och, inte minst, Thom Flodqvist har fått ett antal chanser av Gath – men ingen av de två anfallarna som har tidigare starka och poängrika KIK-säsonger bakom sig på hockeyettannivå har, enligt mig, nu i hockeyallsvenska Kristianstads IK (för)säsongen 2019-20 hittills kommit upp i den kapacitet som jag, och säkert många med mig, hade hoppats på.

Tufft 20- och 21-läge.

Men det ska – ja, MÅSTE – vara konkurrens om såväl platserna i laget som om istiden.

Och just nu är, enligt mitt sätt att se det, Daniel Andersson och Thom Flodqvist inte tillräckligt bra för att ta plats/passa in på en plats i någon av de fyra KIK-kedjorna som jag föredrar.

Återstår att se om Gath ikväll – när Mikael Johansson saknas, Gustav Willman Borvik vilar och Herman Hansson inleder på bänken – sätter samman en fjärdekedja med Thom Flodqvist-Daniel Andersson-Dennis Finn Olsson.

Enligt mig, mest troligt.

Först och främst eftersom jag, som jag inledde den här texten med, anser att testandets tid för Mikael Gath och Andreas Lilja, i synnerhet när det gäller de tre första kedjorna, är över och förbi.

Jag tror helt enkelt att Mikael Gath inte vill ändra mer än nödvändigt så nära premiären – och att Gustav Willman Borvik står över och Herman Hansson inleder på bänken i kvällens match stärker den melinska tesen.

Daniel Andersson får nu anta utmaningen, som enligt mig (ännu) inte är fullgjord, att som center i fjärdekedjan visa att han kan leda en kedja.

Jag vill i sammanhanget påpeka att Daniel Andersson tidigare när jag har varit hård mot honom har fått mig att behöva ”pudla” och jag vill också påpeka att Daniel Andersson är en tillgång i powerplay – och på något sätt så känns det som att Daniel Andersson, som brukar ta lite tid på sig innan han varvar upp form- och poängmässigt, kommer att bli allt bättre ju längre säsongen lider och förhoppningsvis en allt viktigare KIK-spelare.”

Nästa utdrag, när nu HA-spelet hade kommit igång, är från inlägget ”Mina två KIK-uppställningar efter KIKs fyra första hockeyallsvenska matcher”, publicerat den 30/9;

”JAG HOPPAS PÅ”-UPPSTÄLLNINGEN

Målvakt; I väntan på Robin Wallins första HA-match i KIK-dressen får Joel Gistedt stå även här.
Backpar; Morten Jensen-Mathias Röndbjerg
Kedja; Gustav Willman Borvik-Daniel Andersson-Tony Pappila

Melinsk kommentar;

Och Daniel Andersson, ja, jag skrev i det inlägget som jag relaterar till här ovan att jag hoppas ”Att Daniel Andersson om han får förtroendet att spela powerplay då visar hur svårstoppad han kan vara i favoritpositionen framför motståndarmålet”.

Och det är precis vad han har fått – och visat.

Som när Daniel Andersson senast, till 1-0-ledning för KIK, styrde in Tony Pappilas pp-blålinjeskott i nätet bakom Västerviks IK-keepern Samuel Ward.

Och Daniel Andersson var även på plats i isytan framför Johannes Jönsson vid Tony Pappilas ovannämnda powerplaymål till 2-0 hemma mot AIK.

Jag vidhåller dock att Daniel Andersson har mer att ge i fem-mot-fem-spelet, men Daniel Andersson brukar bli bättre och bättre i takt med säsongens framskridande och förhoppningsvis blir det så även den här säsongen.”

Nästa utdrag kommer från inlägget ”Min högst personliga bedömning av KIK-spelarna efter en tredjedel av HA-spelet”, publicerat den 11/11, där 2M = GodkändMelinskalan 1-5 sett ur ett hockeyallsvenskt perspektiv;

Daniel Andersson MM
15 matcher
1+3 = 4 poäng
Skott på mål: 10
5-5 = 0
PIM: 2
Hits: 0
13.40 min / spelad match
Kommentar: Är fjärdecenter och lär, framförallt på grund av att han har problem med tempot, få svårt att avancera i KIKs centerhierarki. Men han är viktig – och stark framför mål – i powerplay, där han får stort förtroende, samt en bra tekare (har vunnit 61.93 %, eller 122 av 197, tekningar). Dessutom brukar han bli allt bättre ju längre säsongen lider så jag hoppas på fler avgörande insatser/mål inte minst i powerplay framöver. Hans hittills enda, tillika matchavgörande, HA-mål i KIK-dressen kom när han vid spel i numerärt överläge styrde in ett Tony Pappila-skott till 1-0 borta mot Västervik. På minussidan att han på 15 matcher med en snittspeltid på nästan 14 minuter bara har fått iväg tio skott på mål.”

Nästa utdrag kommer från inlägget ”En utklassningsseger med många positiva KIK-bieffekter, förhoppningsvis är ännu en att KIK närmar sig Almtuna ytterligare idag…”, publicerat den 15/2;

”Och så då denne Daniel Andersson.

Jag måste medge och skriva att jag, genomgående sett, är positivt överraskad över det jag har sett av Daniel Andersson iklädd KIK-tröja 21 hittills den här HA-säsongen.

Jag trodde innan HA-spelet drog igång att Daniel Andersson skulle få svårt att ta en ordinarie (center)plats i Kristianstads IKs laguppställning.

Men samtidigt så skrev jag också att Daniel Andersson brukar bli bättre och bättre ju längre säsongen framskrider – och att han är värdefull att ha i sin favoritposition framför motståndarmålvakten i powerplay där den 197 centimeter långe och 100 kilo tunge Malmö Redhawks-fostrade 27-åringen är stark och svårstoppad.

Och 3-0-målet i onsdags var ett sådant där typiskt 21anderssonskt powerplaymål där han fanns på plats framför Isak Wallin när Amil Krupic la det där, enligt mig, inte alltför märkvärdiga skottet mot mål och på Wallins retur var Daniel Andersson där på rätt plats och tog hand om pucken och placerade in den längs isen intill Morakeeperns vänstra stolpe.

Daniel Anderssons sjunde HA-mål den här säsongen.

Men Daniel Andersson nöjde sig inte där utan i spel fem mot fem satte han via ett distinkt direktskott, assisterad av Malte Sjögren som kämpat till sig pucken bakom Morakassen, 7-1-målet som en sista knäck för Moraspelarna halvminuten innan signalen ljöd för två spelade perioder.

Och, ja, än en gång har Daniel Andersson, som har hållit hårt i sin centerplats, visat att han blir allt bättre under säsongens gång.

Efter en tredjedel av den här HA-säsongen, där Andersson hade spelat 15 av KIKs 17 matcher, hade han levererat ett mål och tre assists.

Nu, där Daniel Andersson har spelat 43 av KIKs 45 HA-matcher, har han levererat åtta mål och nio assists.

Daniel Andersson har även successivt under säsongen fått ett allt större ansvar och coachförtroende exempelvis i boxplay där hans förmåga att vinna viktiga tekningar Liljagath-nyttjas allt oftare.”

Nästa utdrag kommer från inlägget ”Enligt mycket tillförlitliga melinska källor; Alexander Molldén och Daniel Andersson klara för KIK”, publicerat den 13/4;

”Så Malmö Redhawks-fostrade Daniel Andersson – som nu är uppe i, bland annat, 93 hockeyallsvenska matcher och fyller 28 år i juli – tillför mycket rutin.

Men Daniel Andersson tillför mer än så.

Men innan jag går in på det så vill jag backa bandet och skriva att… ja, jag har inte alltid skrivit så snällt om Daniel Andersson.

Men Daniel Andersson har gång på gång, på isen, motbevisat mig – ja, slagit mina 21-kritiska ord i spillror – och visat sig vara en stor, inte bara till längden, tillgång i Kristianstads IK.

Jag har således mer än en gång sett mig tvungen att å Daniel Anderssons vägnar ”pudla”.

Och det är jag inte ledsen över,

Tvärtom, mycket glad.

Den gångna HA-säsongen visade Daniel Andersson återigen, vilket jag dock hela tiden har lyft som en positiv och värdefull 21anderssonsk hockeyegenskap – att han i powerplay är nyttig och svårstoppad i sin (pp-)favoritposition framför motståndarmålvakten.

Men den gångna säsongen har Daniel Andersson även (i merparten av sina 50 HA-matcher med den totala produktionen nio mål och tio assists) spelat i, enligt mig, Kristianstads IKs genomgående klart bästa tvåvägskedja.

Daniel Andersson, som dessutom är en mycket bra tekare, har verkligen funnit sin roll och sin plats och fyllt ut den (mer än med sina 197 centimeter och 100 kilo) som center mellan energispelarna Herman Hansson och Malte Sjögren.

Under Kristianstads IKs historiska allra första säsong i HockeyAllsvenskan, som slutade i en nästjumboplats med 55 inspelade poäng och målskillnaden 128-166, hade Malte Sjögren +6 (27-21) i plusminusstatistiken (bäst i KIK) och såväl Daniel Andersson som Herman Hansson +2 (25-23 respektive 26-24).

Och glädjande nog så är Malte Sjögren och Herman Hansson redan, av KIK-ledningen bekräftat, klara för spel i Mikael Gaths lag även säsongen 2020-21.

Och nu är alltså även den tredje länken i 61-21-77-kedjan – centern Daniel Andersson – klar för Kristianstads IK säsongen 2020-21 (ja, jag skriver så även om KIK-ledningen inte har bekräftat att så är fallet)!

Så, mycket KIK-positiv – inte minst kontinuitetsmässig – mersmak av den 21-förlängningen.”

Jag avslutar det här inlägget om Daniel Andersson med att i sin helhet delge er inlägget ”Kristianstads IKs spelare nummer 21 är presenterad…”, publicerat den 14/6 2019, alltså för nästan exakt ett år sedan;

Så presenterades då, efter 25 presentationslösa dagar, spelare 21 i ordningen i Kristianstads IKs hockeyallsvenska trupp.
Och passande nog var det spelaren som hade nummer 21 på ryggen under de två tidigare säsonger, 2016-2018, som han har lirat i Kristianstads IK-dressen; Daniel Andersson.

Man kan ju inte direkt påstå att det var en överraskning att den i sommar 27-årige centern Daniel Andersson nu, efter att ha spenderat senaste säsongen i Kallinge/Ronneby IF, återvänder till nordöstra Skåne.

Daniel Andersson har, enligt flera mycket tillförlitliga källor, varit ”på väg in” och ”klar” för Kristianstads IK sedan ett tag tillbaka.

Men nu är övergången/återkomsten den 12 juni ändrad på eliteprospects från rumour till confirmed…

… till min och säkert många andra Kristianstads IK-anhängares belåtenhet.

För jag tror och hoppas – ja, anser – att Daniel Andersson har mycket att tillföra Kristianstads IK.

Han tillför ålder (höjer genomsnittsåldern för den speciellt unga anfallskadern som hittills är presenterad) och med det rutin från 43 allsvenska och 227 hockeyettan-matcher samt målkänsla inte minst från (favorit)positionen precis framför motståndarkassen och då i synnerhet i powerplay, där det inte är det lättaste att med justa medel stoppa/få bort 197 centimeter långe och 100 kilo tunge Andersson.

Kvar från Kristianstads IKs första powerplayuppställning säsongerna 2016-17 och 2017-18 är som bekant KIK-kaptenen Fredrik Hansson och det är bara att hoppas att Andersson & Hansson (om Mikael Gath väljer att spela de tillsammans i pp1) nu med nya lekkamrater kan hitta målnätet – ja, man kan ju inte direkt begära lika ofta som under säsongen 2016-17 när en viss Joel Persson agerade blålinjespelare i KIKs hockeyettanlag men ändå att Daniel Anderssons spetskompetens i powerplay kan göra skillnad i form av ett antal hockeyallsvenska mål i numerärt överläge.

Och apropå att Fredrik Hansson nu återförenas med Daniel Andersson;

Daniel Andersson sa i onsdags kväll, direkt efter att han presenterats som KIK-spelare och i pausen av fotbollsderbyt (!) Nosaby IF-Hässleholms IF intervjuats av Håcan Nilsson flankerad av en belåten Fredrik Hansson (på bild i Kristianstadsbladet), till Kristianstadsbladets Marcus Nilsson;

”Jag ville tillbaka och när intresset var ömsesidigt så var det inte så mycket att fundera över.”

På Marcus Nilssons fråga, ”Ville du tillbaka på grund av klubbens allsvenska avancemang?”, svarade Daniel Andersson;

”Delvis det, men också för att jag trivdes så bra här under förra sejouren, både med staden och med laget.”

Sammanfattningsvis kan man skriva att Daniel Andersson under sina tidigare två KIK-säsonger blev bättre och bättre ju längre säsongen fortskred.

Första KIK-säsongen svarade Daniel Andersson för totalt 46 poäng, varav 22 mål, på 51 matcher.

Och tio av dessa poäng, varav sju mål (skyttekung tillsammans med Trojas Niclas Lehmann), levererade Daniel Andersson på de tio matcherna i kvalserien till HockeyAllsvenskan där ju Kristianstads IK som bekant efter en högst dramatisk avslutningsomgång slutade trea och KIK-spelarna med besvikna ögon fick se Södertälje och Troja/Ljungby ta de två åtråvärda allsvenska biljetterna.

Säsongen 2017-18 var jag här på bloggen inte alltid så snäll mot Daniel Andersson – men jag fick anledning att pudla då han avslutade även den säsongen starkt.

Men jag tyckte att det tog lååååååång tid innan Daniel Andersson kom tillbaka i någorlunda slag – jag jämförde ju med den Daniel Andersson jag inte minst under kvalserien (se ovan) hade sett säsongen innan – efter den knäskada han drabbades av under försäsongen (i KIKs allra första träningsmatch, den 10 augusti).

Och till Kristianstadsbladets Marcus Nilsson sa Daniel Andersson i onsdags kväll;

”Inför min andra säsong i KIK skadade jag ledbandet och sen gick jag på is alldeles för tidigt efter det och det blev ingen bra säsong för min del.”

Produktionsmässigt blev det ”bara” 26 poäng på 42 matcher.

Kanske är det också så att Daniel Andersson behöver lite tid för att varva upp…

… för jag minns gångna säsongen när jag följde Daniel Andersson på avstånd och konfunderades av den anmärkningsvärt långa anderssonska måltorkan i Kristianstads IKs ärkerival Kallinge Ronneby IF.

Inte förrän i 17e (!) hockeyettan södra-omgången kom Daniel Anderssons första grundseriemål i KRIF-dressen.

Men när målettan väl kom så formligen exploderade Daniel Andersson som både mål- och poängproducent i Kallinge/Ronneby IFs förstakedja tillsammans med Sebastian Magnusson och Stefan Söder.

Totalt 15 mål och 23 assists på 42 matcher från Daniel Anderssons left-fattade klubba.

Och toppen av Allettan södras poängliga såg efter de 18 omgångarna ut enligt följande;

1)   Sebastian Magnusson, KRIF, 15 mål + 10 assists = 25 poäng
2)   Daniel Andersson, KRIF, 10 + 13 = 23
3)   Stefan Söder, KRIF, 7 + 16 = 23

4)   Fredrik Hansson, KIK, 9 + 13 = 22
6)   Victor Löfstedt, KIK, 7 + 14 = 21
10) Fredrik Lindblom, KIK, 5 + 14 = 19

Men i playoff 3 till kvalserien till HockeyAllsvenskan floppade Kallinge/Ronneby IF och åkte, enligt mig mycket överraskande men samtidigt säkert en lättnad för Kristianstads IK, ut med 0-2 i matcher mot Tranås AIF (förlust med 3-4 borta och 1-3 hemma, efter ett mål och en assist av Daniel Andersson).

För Daniel Andersson personligen får ju fjolårssäsongen ändå ses som succéartad och på frågan på Kristianstads IKs hemsida, ”Vad har du utvecklat under det gångna året?”, svarar han;

”Jag hade en bra säsong förra året. Tycker att jag tog ett par kliv framåt och jag har utvecklat mitt spel över hela banan. Känns även som jag blivit lite kvickare och starkare överlag.”

Kristianstads IKs sportchef, tillika Kristianstads IKs headcoach, Mikael Gath säger på föreningens hemsida så här om senast presenterade förvärvet till hans allsvenska lagbygge;

”Daniel är en stor center som under de senaste åren utvecklat sitt offensiva spel där han är stark på att hålla i pucken och ett hot framför motståndarnas mål. Danne har tagit stora steg sedan han senast spelade i allsvenskan och jag är övertygad om att han kommer fortsätta göra hos oss kommande säsong.”

Ja, Daniel Anderssons samtliga hittills 43 hockeyallsvenska matcher härrör sig från säsongen 2015-16 i IK Panterns dress då han i poängväg står bokförd för ett mål och en assist.

Men efter Daniel Anderssons andra hockeyallsvenska säsong lär de två poängen ha plussats på med åtskilliga fler…

Avslutningsvis ser jag verkligen fram emot att följa Daniel Andersson under hans tredje säsong i Kristianstads IK-dressen – och ja, jag tror bestämt att tröja nummer 21 inte har hunnit få någon ny bärare för säsongen 2019-20…”

Så, det var det hela som jag hade att bjuda på i det här inlägget om Daniel Andersson.

Sammantaget mycket som var positivt – ja, mer positivt än vad kritiska jag inför HA-spelstarten trodde att det skulle bli – beträffande 21Anderssons tredje säsong i Kristianstads IK.

Även om Daniel Andersson (ännu) inte är KIK-ledningsbekräftat klar för Kristianstads IK säsongen 2020-21 så kommer han, enligt två av varandra helt oberoende och enligt mig mycket tillförlitliga melinska källor, spela i Kristianstads IK kommande säsong – och jag känner ju att jag måste bjuda på lite tändvätska för att Daniel Anderssons fjärde KIK-säsong också ska bli hans (i så fall hittills) bästa;

Det jag, när jag granskar Daniel Anderssons statistik för gångna säsongen, lägger märke till i negativ bemärkelse är att jag tycker att han har för lite skott på mål.

Bara 44 skott på mål på 50 matcher – alltså i snitt mindre än ett per match.

Men å andra sidan, vilket jämförelsevis med andra (KIK-)anfallare är ett mycket bra/högt facit; av de 44 skotten på mål så har nio gått i mål.

Så säsongen 2020-21 vill jag se att Daniel Andersson skjuter mer på mål och förhoppningsvis då att hans höga effektivitetsprocent – mål på vart femte 21anderssonskt skott på mål – är minst lika hög…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *