Nu får han betydligt bättre förutsättningar att prestera än bättre i KIK-dressen…

Jag fortsätter med min bedömning av hur de 13 spelare som blir/lär bli kvar i Kristianstads IK presterade under gångna säsongen.

Jag är alltjämt kvar bland de spelare som jag i min högst personliga bedömning placerar i facket ”KIK-SPELARE SOM PRESTERADE UNDER MINA FÖRVÄNTNINGAR 2019-20”.

Kevin Wennström
Position: Anfallare
20 matcher
3+2 = 5 poäng
Skott på mål: 15
7-13 = -6
PIM: 4
Hits: 2
10.53 min / spelad match
Rätt, enligt mig, av Gath att förlänga? Ja, (det blir nu, enligt uppgifter (se nedan), en permanent övergång från Rögle BK till Kristianstads IK för Wennström för hela kommande säsong)
Varför, enligt mig, under förväntan 2019-20? Ja, det var ingen lätt säsong för Kevin Wennströms del där han for fram och tillbaka mellan nordvästra och nordöstra Skåne och mellan SHL-spel i moderklubben Rögle BK och HA-spel på lån i RBKs samarbetsklubb Kristianstads IK men faktumet att Kevin Wennström är en SHL-spelare/spelade i SHL gör att jag i en helhetsbedömning av hans prestationer under hans KIK-vändor, även om alltså situationen var långt ifrån optimal ur kontinuitetssynpunkt, placerar honom i facket ”KIK-SPELARE SOM PRESTERADE UNDER MINA FÖRVÄNTNINGAR 2019-20”.

Jag har så sent som den 9 maj skrivit om Kevin Wennström och här nedan kommer ett utdrag av text(sjok) från det melinska blogginlägget med rubriken ”Nej, jag har ingen plats till Wennström i mina två första KIK-kedjor”.

Men med tanke på den andra vändan Kevin Wennström gjorde i Kristianstads IK (se vidare nedan) så tycker jag absolut att Mikael Gath gör rätt som nu satsar på Wennström som en permanent KIK-spelare.

Nu kommer det att bli betydligt mer kontinuitet för Kevin Wennström, han vet vilken klubb han ska spela i under kommande säsong, vilket underlättar/ger bättre förutsättningar för att han ska kunna prestera bättre än gångna säsongen i Kristianstads IK-dressen.

Här kommer nu utdraget från mitt inlägg den 9/5 där jag även har redigerat om lite i texten;

Jag höll på med inlägget ”Hur bra är Kristianstads IKs förstakedja?” när det kom än fler/tydligare uppgifter om att Kevin Wennström spelar i Kristianstads IK kommande säsong.

Det är Kvällsposten & Expressen-medarbetaren Johan Svensson, som driver den i ishockeykretsar högt respekterade samt välinformerade och högst trovärdiga bloggen MrMadhawk, som i ingressen i sina tidningar i en artikel publicerad den 6 maj skriver;

Kevin Wennström sommartränar med Rögle, trots att han inte har något avtal med klubben inför nästa säsong.
Nästa säsong kommer forwarden att spela i Kristianstad från start, enligt uppgifter till Kvällsposten.
Tidigare har Kristianstadsbladet skrivit att han är högaktuell för klubben.
Wennström var utlånad i 20 matcher säsongen som gick, men nu är tanken att han ska få en topproll i klubben och bli en tongivande spelare.


Den artikel i Kristianstadsbladet som Johan Svensson relaterar till är den som Patrik Persson skrev den 26 april om att en permanent övergång till Kristianstads IK uppges vara nära förestående.

”Det är jätteintressant om det går att få till en lösning. Jag tycker att han var riktigt bra i andra vändan hos oss, han växte när han spelade med Rögle i SHL”, sa/bekräftade då Kristianstads IKs elitansvarige Christian Falk till Kristianstadsbladet.

Den gångna säsongen var Kevin Wennström i Kristianstads IK på lån i två sejourer och hann med att göra tre HA-mål – och gjorde även tre mål för moderklubben Rögle i SHL.

Nu skriver Kvällsposten & Expressen-medarbetaren Johan Svensson i sina tidningar, publicerat den 6 maj, följande;

”20-åriga Kevin Wennström spelade 29 matcher i SHL för Rögle under säsongen som gick. Men han var även namngivet lån i Kristianstad och kunde således vandra fritt mellan klubbarna.
Nu har kontraktet med Rögle gått ut och enligt vad Kvällsposten erfar så kommer han att inleda säsongen i Kristianstad och vara KIK-spelare.
Med tanke på att klubbarna har ett bra samarbete kommer Rögle då få möjlighet att ha Wennström under bra uppsikt för att kunna plocka in honom i framtiden.

På sina 20 matcher i KIK senaste säsongen stod Wennström för fem poäng. En poängskörd som förmodligen kan komma att öka ordentligt om han får en bra roll, och får spela i HockeyAllsvenskan kontinuerligt.
Enligt uppgift ska man vara muntligt överens om att han ansluter till Kristianstad senare i sommar.”

Slut citat från Johan Svenssons artikel i Kvällsposten & Expressen den 6 maj där jag, framförallt, i ingressen noterade ”… nu är tanken att han ska få en topproll i klubben och bli en tongivande spelare”.

Och som jag ser det, och nu är det min högst personliga uppfattning/bedömning, så tar Kevin Wennström inte plats i någon av mina två toppkedjor.

Jag tycker absolut att Kevin Wennström, precis som Christian Falk framhåller (se ovan), var riktigt bra i andra KIK-vändan – men, nej, jag har ändå lite svårt att se Kevin Wennström i någon av Kristianstads IKs två toppkedjor kommande hockeyallsvenska säsong.

Sedan är det klart att det ligger i Rögle BKs intresse att när/om nu deras spelare (i det här fallet då Kevin Wennström) går över från den nordvästskånska SHL-klubben till HA-samarbetsklubben i nordöstra Skåne att han där får en stor roll och så mycket förtroende/istid som möjligt.

Men jag hoppas – eller rättare; jag förväntar mig – ändå att det är Kristianstads IK-sportchefen/-headcoachen Mikael Gath som bestämmer och har sista ordet om hur Kevin Wennström ska användas i hans lag.

Sedan om Mikael Gath kan skräddarsy en roll där Kevin Wennströms hockeykvaliteter, och de är så klart stora eftersom den 20-årige forwarden redan har hunnit med 52 SHL-framträdanden i moderklubben (varav 29 gångna säsongen), kommer bäst till sin rätt för både Wennström och Kristianstads IK i en toppkedja så fine – det är ju ändå Rögle BK-profilen Gath som sedan sin coachtid i RBK (säsongerna 2012-2017 för både J20SuperElit- och/eller A-laget) och även i KIK säkert har (extra) bra koll på Wennström och hur han bäst kan nyttjas och tillföra mest på isen.

Och jag är, det vet ni som följer mig här, absolut beredd att – ja, jag gör det gärna – pudla å även Kevin Wennströms vägnar.

Jag har redan gett Kevin Wennström ett erkännande och lite upprättelse efter det att jag efter Wennströms första vända i Kristianstads IK under gångna säsongen inte hade så mycket positivt att komma med i min bedömning men i hans andra KIK-vända visade han klart bättre takter och efter Kristianstads IKs 9-2-seger hemma mot Mora IK så skrev jag följande om Kevin Wennström (ett utdrag från inlägget ”En utklassningsseger med många positiva KIK-bieffekter…” publicerat den 15/2);

”När jag ändå är inne på Kristianstads IK-anfallare som jag tidigare har kritiserat så vill jag även ge Kevin Wennström ett melinskt erkännande.

Det har definitivt inte varit någon lätt, och långtifrån någon optimal, situation för Wennström att hoppa mellan att spela med sitt ordinarie lag Rögle BK eller i SHL-klubbens samarbetsklubb Kristianstads IK.

Kevin Wennström har i alla de matcher jag har sett honom spela alltid jobbat hårt och visat KIK-hjärta på isen men poängmässigt har han länge haft det rejält motigt och när jag satte betyg på KIK-spelarna efter en tredjedel av HA-spelet så fick han 2M (= godkänd) just med tanke på hans arbetsinsats – men på hans då sju matcher i KIK-dressen så hade han en nolla på såväl sitt mål- som assistkonto.

Den statistiken för lånet från Rögle BK var ju inte direkt KIK-upplyftande.

Sedan är det ju också så att det inte är lätt att bara komma in i ett nytt lag och börja leverera även om man kommer från en SHL-klubb.

Men, som skrivet; den wennströmska fullgoda arbetsinsatsen och hjärtat för klubben han representerar har alltid funnits där (även) i KIK-dressen.

Och hemma mot Västerviks IK (den 5/2) gjorde han sitt första KIK-mål till 2-0 (men sedan vände ju smålänningarna till 3-2-seger, inom ordinarie matchtid).

Och senast mot Mora svarade/bokfördes Kevin Wennström för två mål.

Det första, till viktiga 4-1 efter 27.14, var en styrning på Gustav Willman Borviks skott.

Och det andra, till 9-1, var väl det tydligaste exemplet på det ovan skrivna att även det som egentligen inte var någon målchans blev till mål då Wennström från sin position bakom Morakassen spelade in pucken framför mål och där den via en Moraspelare tog vägen förbi Olof Lindbom och in i mål.”

Till allra sist så kommer här en liten reflektion/analys från Max som brukar vara bra på att hålla nere förväntningarna och inte på förhand (innan säsongen på is ens har kommit igång) haussa varken enskilda spelare eller (KIK-)lag;

”Jag tycker att forwardssidan, om man ser det i stort, är väldigt tunn, dock intressant. Men att den ska hålla över 52 omgångar i HA, låt mig säga såhär; jag är skeptisk. Wennström verkar man se som spets i år enligt vad man läser, men ser inget i hans spel som gör att jag tror han kommer bidra starkt i poängväg. En breddspelare till, men det är väl där KIK är i hierarkin och i lönenivå-ligan.””

Så, där var det slut på utdraget från mitt inlägg den 9 maj ”Nej, jag har ingen plats till Wennström i mina två första KIK-kedjor”.

Sammanfattningsvis så tycker jag att det är bra och rätt KIK-ledningsbeslut att Mikael Gath nu, enligt ovannämnda uppgifter från Kvällsposten & Expressen-medarbetaren Johan Svensson/MrMadhawk och Kristianstadsbladet, på permanent basis verkar ha tillgång till Kevin Wennströms hockeyspelartjänster under hela kommande säsong.

Med mer kontinuitet, inget flackande fram och tillbaka i norra Skåne, får Kevin Wennström betydligt bättre förutsättningar för att han ska kunna bidra än mer än under förra säsongen i Kristianstads IK-dressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *