Mitt, med en del reservationer/spekulationer, högst personliga Kristianstads IK-lag just nu…

Jag hade börjat fundera på hur pass starkt Kristianstads IKs hockeyallsvenska lagbygge inför säsongen 2020-21 är just nu och samtidigt börjat titta på presumtiva backpar och kedjor.
Jag stötte då på ett antal frågetecken men efter att ha läst initierade Daniel Grozdanovskis eminenta och uttömmande HockeyNews.se-inlägg, där han reder ut Kristianstads IK-läget tillsammans med/fick en hel del intressanta uppgifter av Kristianstads IKs elitansvarige Christian Falk, så klarnade en hel del (och jag fick dessutom anledning att här återkomma om en del spelare).

Jag gjorde då, efter att ha läst Daniel Grozdanovskis HockeyNews.se-inlägg (jag fick lite flashbacks till när Grozdanovski jobbade på Kristianstadsbladet och jag, inte minst från hans (dåvarande) blogg, fick mycket intressant, tillförlitligt och användbart Kristianstads IK-stoff), en kovändning gentemot vad jag tidigare skrivit och bestämde mig för att sätta ihop ett högst personligt Kristianstads IK-lag som det s-k-u-l-l-e  k-u-n-n-a  b-l-i där jag tar med tre olika Kristianstads IK-spelargrupper, enligt följande…

1) De spelare som hittills är av Kristianstads IK-ledningen bekräftat klara nämligen…

Målvakt: Calle Clang (på lån från Rögle BK).
Backar: Acke Ringström, Mathias Röndbjerg och Viktor Wahldén.
Anfallare: Lucas Edmonds, Adam Falk, Fredrik Hansson, Herman Hansson, Johan Lundgren, Kalle Miketinac, Malte Sjögren, Dennis Svensson, Joel Wahlgren, Max Wahlgren och Gustav Willman Borvik.

2) De spelare som enligt mina, enligt mig högst tillförlitliga, källor är KIK-klara men (ännu) inte är bekräftat klara av Kristianstads IK-ledningen nämligen…

Backar: Erik Flood och Alexander Molldén.
Anfallare: Daniel Andersson och Oscar Öhman.

3) Spelare som enligt starka uppgifter/(ihärdiga) rykten är på väg in till Kristianstads IK och spelare som Kristianstads IK vill förlänga kontraktet med (anfallarna Daniel Andersson (se ovan) och Erik Santesson (se nedan)).

Här börjar jag med…

Målvakt: Mattias Pettersson.

Här skriver Daniel Grozdanovski efter att Calle Clang är bekräftat, av såväl Kristianstads IK som Rögle BK, klar som utlånad till KIK den kommande säsongen;

”Därmed är en av av två keeprar klara för kommande säsong. Den andra ser med största sannolikhet ut att bli 29-årige Mattias Pettersson, som var klar tvåa bakom Joe Cannata i Björklöven, men gjorde det bra under de elva matcherna han fick chansen i under säsongen.

Redan i slutet av mars skrev Kristianstadsbladet att Pettersson och Kristianstad var överens. Men ännu har inte klubben presenterat Björklövenkeepern.

– Det har ryktats om honom och det är en jättebra målvakt. Men så länge han inte är signad så kan jag inte säga så mycket mer, säger Christian Falk till HockeyNews.se.”

Daniel Grozdanovski skriver vidare;

”Däremot kan Christian Falk bekräfta att fyra målvakter lämnar klubben. Långtidsskadade Joel Gistedt, Antti Lehtonen, Christian Engstrand och Oliver Tornerefelt som samtliga representerade Kristianstad i Hockeyallsvenskan har gjort sitt i klubben.

–  De kommer inte att spela i Kristianstad framöver, säger Falk.”

Daniel Grozdanovski går, med kommentarer från Christian Falk, över till Kristianstads IKs backsida inför kommande HA-säsong;

”På backsidan har klubben just nu tre spelare på kontrakt. Enligt Falk ska det bli totalt sju backar innan man stänger butiken där. Hudiksvalls Erik Flood, Borlänges Lucas Bylin och Vita Hästen Rikard Olsén, som inte fick förnyat kontrakt av Norrköpingsklubben, är tre spelare som har kopplats till den allsvenska klubben.

– Det är bra spelare alla de du nämner och är intressanta för oss. Vi ska ha fyra backar till och sonderar marknaden. Vi får se vad vi lyckas få klart med.”

Som jag har skrivit så har Kristianstads IK tappat, och det är ett rejält tungt tapp, Amil Krupic (till AIK) och inte heller min förhoppning om att Kristoffer Gunnarsson spelar i Kristianstads IK kommande säsong kommer att infrias.

Daniel Grozdanovski skriver nämligen;

”Dessutom berättar Christian Falk att Moralånet Kristoffer Gunnarsson inte är aktuell för en fortsättning.

– Han har ett kontrakt med Mora som vi får respektera. Det blir inget mer spel i Kristianstad för honom.”

HockeyNews.se-reportern Daniel Grozdanovski flyttar sedan, tillsammans med Kristianstads IKs elitansvarige Christian Falk, sin KIK-lägesöversyn framåt på isen och Grozdanovski skriver;

”På forwardssidan har Kristianstad det bättre förspänt. Elva spelare har kontrakt och det ska bara in tre pjäser till om Christian Falk får bestämma.

– Tanken är att vi ska börja säsongen med 14 forwards.

Två av de platserna lär Erik Santesson och Daniel Andersson fylla.

– Det är spelare som vi vill ha kvar och som vi hoppas göra klart med.

En annan som det har pratats om är Troja/Ljungbys centerforwarden Oscar Öhman, som har levererat över 70 poäng i Hockeyettan de två senaste säsongerna. Falk förnekar inte intresset för Öhman, men vill inte kommentera mer än så.”

Så, då har jag tagit del av och här ovan citerat/återgett mycket intressant Kristianstads IK-stoff från Daniel Grozdanovskis HockeyNews.se-inlägg där han, tillsammans med Kristianstads IKs elitansvarige Christian Falk, reder ut Kristianstads IK-läget just nu…

… och det är dags för bloggare Melin att skrida till verket.

Här nedan kommer nu mitt, och det vill jag å det bestämdaste betona, högst personliga Kristianstads IK-lag som det s-k-u-l-l-e  k-u-n-n-a  b-l-i.

Jag är fullt medveten om – ja, jag är beredd på – att det kan ge en hel del reaktioner typ ”nej, men hur tänker den där Melin nu…?” och ”hur kan han lämna två så bra spelare utanför de fyra kedjorna…?”.

MEN, vi skriver den 19 april (2020) idag, mycket kan och kommer att hända på hockey- och även Kristianstads IK-fronten och dessutom är ju hela världsläget i gungning just nu och det är svårt/omöjligt att sia om framtiden där, som jag har skrivit, idrotten bara är av sekundär betydelse, men det kan i dessa oroliga och extraordinära tider vara skönt att försöka tänka på något annat, just nu har jag väldigt svårt att ta in att coronaviruset har tagit härlige samt glädje- och kunskapsspridande Adam Alsing ifrån oss, så ni får ta det här inlägget för vad det är, byggt på en hel del KIK-bekräftad fakta men också en del allt från spelare som enligt mina, enligt mig högst tillförlitliga, källor är KIK-klara men som Kristianstads IK-ledningen inte har bekräftat (än) till KIK-spelarrykten att de ska ingå i kommande säsongs Kristianstads IK-trupp av skiftande sannolikhetsgrad att de ska besannas.

Och, ja, jag ska, i kommande inlägg, kommentera lite hur jag har tänkt kring mina presumtiva backpar och kedjor, vilka ser ut enligt nedan…

Målvakter: Calle Clang och Mattias Pettersson.
Backpar 1: Acke Ringström-Erik Flood.
Backpar 2: Rikard Olsén-Alexander Molldén.
Backpar 3: Viktor Wahldén-Mathias Röndbjerg.

Kedja 1: Lucas Edmonds-Kalle Miketinac-Fredrik Hansson.
Kedja 2: Joel Wahlgren-Dennis Svensson-Max Wahlgren.
Kedja 3: Herman Hansson-Adam Falk-Malte Sjögren.
Kedja 4: Gustav Willman Borvik-Daniel Andersson-Oscar Öhman.

Extraspelare: Johan Lundgren och Erik Santesson.

Till sist ett TACK till Daniel Grozdanovski för hjälpen med att, tillsammans med Kristianstads IKs elitansvarige Christian Falk, bringa klarhet i en hel del melinska frågetecken som jag hade innan gårdagens Grozdanovski-signerade HockeyNews.se-inlägg.

4 svar på ”Mitt, med en del reservationer/spekulationer, högst personliga Kristianstads IK-lag just nu…”

 1. Intressant och varför inte. Johan Lundgren som höjts till skyarna i många medier är nu helt plötsligt tillbaka på jorden inte utan anledning. Det är svårt att anmärka nåt på dina idéer om framtida uppställning.
  Läste artikeln i bladet med ordf. som beklagade sig över att pengar från staten tar tid. Tydligen har KIK ansökt om 1,5 milj i uteblivna intäkter från kvalserien, om KIK blivit 12:a i serien hade de inte funnits några uteblivna pengar att ansöka om då det varit färdigspelat. Detta måste ju innebära att budgeteringen varit helt åt he..vete, eller budgeterade man med kvalserie. Tycker att journalister är fega som inte vågar ställa detta som en naturlig följdfråga. Ingen tror väl att dansgalan per automatik skulle innebära ett stort ekonomiskt överskott.
  Nu signalerade ju ordf. att det innebär en minskad budget till kommande trupp vilket är precis det dom inte behövs.
  Jag hoppas jag har fel men min känsla är detta scenario känns igen från 2-3 säsonger tillbaks och att man aldrig får näsan över vattenytan. Hoppas jag har fel men historia skall man lära sig av och inte bara köra på , då hamnar man i lyxfällan.

 2. Men att det blir en minskad budget kommer inte enbart att drabba KIK. Tror att huvuddelen av Sveriges idrottsklubbar kommer att drabbas av samma ”fenomen” då sponsormarknaden enligt utsago är närmast död och av förklarliga skäl.

  Säsongen som kommer, blir säker lika tuff som förra. Skillnaden är att nu vet både spelare och ledare vad som väntar runt hörnet. Den erfarenheten kan visa sig ”livsviktig” i slutändan när allt skall summeras.

  Jag tror vi klarar det på ett nödhår, men det räcker. Det gäller att överleva ett par säsonger, sedan tror jag på ljusare tider…

 3. Att intäkterna sponsormässigt kommer att minska till idrotten överlag är även jag helt övertygad om. De jag starkt vill ifrågasätta är om KIK verkligen budgeterade med ett kval som skulle ge kanske 1,5 milj i överskott k annat fall hade ju detta varit resultatet om man slutat 12:a i tabellen och då är det ju kraftigt felbudgeterat.
  Vad som händer i andra klubbar är inte intressant för KIK behöver varken fixa deras skulder eller ta del av deras överskott , blir lite sköt dig själv och ……
  Detta om något visar ju att även om man jobbar med unga spelare då kostar det och uppenbarligen mer än vad man trodde.
  Alla vet att andra året är riktigt tufft och även om laget ser spännande ut innehåller mycket talang så har många av dom aldrig spelat seniorhockey på denna nivån under större delen av en säsong. Det kommer att krävas rutin för att bära talangen och att verkligen utveckla talangen.
  Den som lever får se och höra.

  1. Hej Leif!
   Kul att höra ifrån dig och Tack för dina relevanta kommentarer! Jag har, som du ser, tagit mig friheten att återge dem i sin helhet i mitt senaste inlägg, hoppas det är ok…
   Ha det bra!
   Med vänlig hälsning
   Thomas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *